Sponsor |Deukencentrum

DeukenCentrum is erop gericht om uw voertuig deuk vrij te maken. Dit op een transparante en snelle manier tegen scherpe tarieven. Klaar terwijl u wacht, dus geen vervangend vervoer en extra kosten.

Door onze ervaring van ruim 20 jaar bent u bij ons aan het goede adres en kunt u erop vertrouwen dat uw voertuig weer netjes wordt hersteld.

Onlangs heeft DeukenCentrum een nieuwe vestiging geopend aan de Neerloopweg in Breda. Dit zeer moderne glazen bedrijfspand straalt precies de transparantie uit die wij nastreven. Terwijl uw voertuig door een van onze specialisten wordt hersteld kunt u vanuit de luxe wachtruimte door de glazenwand meekijken naar het herstelproces.

s aan op de kamado.”

Wat doet uw bedrijf zoal ?

“Passie, daar draait het om”
Passie voor goed eten, voor hout, voor buitenleven
Of hij nu een Kamado verkoopt, aan een tafel staat te schaven, een kookworkshop geeft of een maatwerk meubel aflevert bij een klant, Erik de Waal geniet overal van. Vanuit een passie voor hout en lekker eten begon hij vier jaar geleden met ‘Het Luxe Buitenleven”. Centraal stond het ontwerpen en vakkundig maken van buitenkeukens en BBQ-werktafels van het beste hout. Sieraden in de tuin, met vaak de ‘Big Green Egg’ in het centrum. Maar de Egg kreeg concurrentie van de Kamado Joe, The Bastard en de Primo Grill. De Waal probeerde ze allemaal uit en ontwikkelde zich tot een ware Kamodo-specialist.

Een Kamado is een verzamelwoord voor een kleioven. Op elke temperatuur kan er voedsel mee bereid worden. Dus low & slow voor bijvoorbeeld een pulled pork, of high & fast voor een snelle steak of een pizza. Vanwege het gesloten systeem en de smaak van houtskool, heeft een Kamado uitzonderlijke kookeigenschappen. Alle sappen en smaken van het voedsel blijven behouden.

Hoewel zelfs voor het kerstdiner een Kamado gebruikt wordt, kan Erik de Waal zich vooral verheugen op mooie zomeravonden. “Het begint al een dag van te voren. Thuis uit mijn werk bij defensie ga ik vlees snijden en een marinade maken van verse producten. De volgende dag is het een feest als ik de Kamado aansteek. In 15 minuten is deze operationeel. Je zou er een hele kip in kunnen leggen. Die wordt buitenom crispy en van binnen zo sappig dat het water je in de mond loopt. Ondertussen zit je met gasten aan tafel. Een mooie tafel natuurlijk. Dat maakt voor mij, net als een luxe kookmeubel, het plaatje compleet. Het is geweldig zulke meubels te ontwerpen en maken. Mooi bewerkt hout, buitenleven en goed eten versterken elkaar.

Waar De Waal vier jaar geleden zijn passie vooral kwijt kon in het ontwerpen en maken van de maatwerkmeubels vertelt hij nu zijn klanten vol vuur over de mogelijkheden van en de verschillen tussen Kamado’s. Op allemaal kun je ieder seizoen koken. De dikte van het keramiek maakt dat de hitte niet ontsnapt maar geabsorbeerd wordt in het steen. Halverwege houtskool toevoegen is niet nodig. De ene klant kiest voor de vertrouwde Big Green Egg, een ander gaat voor de ovale Primo Grill en een derde voor de zwarte stoere The Basterd. Dan is er ook nog de Kamado Joe waaraan, als enige, geen extra onderdelen meer toegevoegd hoeven worden. Allemaal hebben ze hetzelfde kookprincipe, er zijn alleen nuanceverschillen in kwaliteit.

Dat kwaliteitsverschil is voor de fijnproever. Regelmatig demonstreert Erik de Waal één of meerdere van de Kamado’s voor de deur van het verkooppunt in Dussen. “Mensen kunnen ruiken, proeven, kijken en je ziet ze genieten. Ik vertel ze het eerlijke verhaal van iedere Kamado. De Kamado is bij ons geen bijproduct, maar waar het in onze handel om gaat. Ik heb met alle toestellen gekookt. Ik kan vertellen wat ze culinair kunnen, maar ook hoe de techniek van het kookstation werkt. Mensen stellen dat op prijs. Ik kan mijn enthousiasme hierin kwijt. Collega Peter heeft inmiddels het maken van de maatwerkmeubels overgenomen. Maar als ik in de werkplaats kom en het eikenhout ruik, dan jeuken mijn handen.”

In de winkel in Dussen staan verschillende meubels opgesteld. De materialen voor de meubels van ‘Het Luxe Buitenleven’ worden door Erik de Waal persoonlijk ingekocht. Onder andere de noesten en het droogproces van het hout bepalen de keuze die hij maakt. “Je wilt scheuren en andere beschadigingen voorkomen. Mensen moeten heel lang plezier kunnen hebben van hun buitenmeubel. Maar mocht er toch iets misgaan, ook als dat door toedoen is van de mensen zelf, dan komen wij dat zo snel mogelijk oplossen. Dat geldt ook voor het natuursteen dat, in verband met de uitstraling, in veel buitenmeubels verwerkt wordt.”

Van een winkel die draaide om de Big Green Egg en luxe buitenmeubels is ‘Het Luxe Buitenleven’ uitgegroeid tot een Kamado-specialist. En nog meer. De Waal: “Bij een Kamado is één persoon de chef-kok. Maar soms is het veel leuker om met elkaar te koken. Daarvoor hebben we de Ofyr, een houtgestookte sfeerhaard waarop meerdere mensen tegelijkertijd eten kunnen bereiden. Een kooktoestel dus waar sociaal contact centraal staat. Met de Sunwood, een terrashaard, beogen we hetzelfde doel. Tot slot hebben we ook de pizzaoven van Le Gooker in ons assortiment en kunnen mensen bij ons terecht voor sauzen, kruiden, BBQ hout en allerlei accessoires voor de BBQ.”

Het is de enorme diversiteit van zijn bedrijf waar Erik de Waal van geniet: “We werken er inmiddels met meerdere mensen en ‘allemaal’ zijn we ‘overal’ van. Ik ben de spin in het web. Het ene moment ben ik aan het onderhandelen over de aankoop van hout, een volgde moment vertel ik gepassioneerd over één van de Kamado’s en even later ben ik onderweg om iemand blij te maken met een maatwerkmeubel. En dan heb ik het nog niet eens over de kookworkshops die ik mag geven en de bruiloften die we regelen. Alles draait bij mij, bij ons om passie. Passie voor goed eten, voor hout en voor het buitenleven.”

Relatie met golfen

Kom kijken in onze showroom

Adres: Loswal 5a, 4271 BA Dussen
Tel: 06-40895962
Email: info@hetluxebuitenleven.nl
BTW nr.: NL8604.44.910.B01
KVK nr.: 75927845Openingstijden
Maandag: 12:00 – 16:00
Dinsdag: 12:00 – 16:00
Woensdag: 12:00 – 16:00
Donderdag: 10:00 – 17:00
Vrijdag: 10:00 – 17:00
Zaterdag: 10:00 – 16:30
In de maand augustus zijn wij maandag en dinsdag gesloten en woensdag 5, 12 en 19 augustus.

Wilt u ook sponsorlid worden?

Vul hier uw gegevens in

Wanneer u de informatie heeft verstuurd nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!